Gajdos Kékfrankos Rosé 2009
Gajdosék Egerben alapítottak bioborászatot, egy olyan bprvidéken, melyről valljuk be, nem a bio-organikus gazdálkodás jut az embere nagyrészének eszébe. Emellett boraik nem csak bioborok, hanem biopíborok, ami azt jelenti, hogy a borokban a vízmolekulák (a pí-szűrés hatására) nem összevissza állnak, hanem polusaik szerint rendezett állapotban, ami állítólag egészségesebb (nem is bonyolódnék bele mélyebben, mert valószínűleg elég felszínesek az ismereteim etéren). A csomagolás a megjelenés esztétikus, modern, fiatalos.
Roséjuk színét pedig bármelyik szintetikus energiaitalkészítő cég megirigyelhetné, annyira rikító pink, vidám, fiatalos rózsaszínes az árnyalata...pedig ha valamiben, hát ebben nincs semmi E vagy színezék. Illata kissé szúrós, öblös, mély, temperafestéket idéz, kicsit vörösboros, nem annyira rosés. Ízben nem annyira savas, inkább zamatos, kissé áttetsző, de jól üdít. Egy kicsit zavaró kesernyével ér véget.