X

CABERNET FRANC

Balla Márton

Bortársaság kóstolók 2

Második felvonás

Luka Enikő Pinot Noir, 2007 | Sauska Pinot Noir, 2007 | Luka Enikő Zweigelt, 2007 | Sauska Kékfrankos, 2007 | Sauska Kadarka, 2007 | Luka Enikő Cabernet Sauvignon, 2007 | Weninger Cabernet Franc, 2006 a pohárban

Tovább
TOP5/2023!

Ripka Gergely

Tovább
Tokaji tavasz a Garaiból

Ripka Gergely

Tovább

Ripka Gergely

Niepoort duett hétköznap este

A douro-i legenda már Magyarországon is!

Portugália sokunknak sötét ló, alighanem még a “legeslegvájtabbfülűebbeknek” is. Talán kicsit el is feledkeztünk róla a nagy piaci zajban, ám Douro mind száraz, mind édes borai kezdenek újra a látómezőnkbe kúszni. Több száz autochton fajta, egyedi borok, eredeti stílusok, 45000 hektárnyi meredek dűlő szőlővel beültetve, zömében teraszos művelésmóddal (melyek egy részét robbantásokkal alakítottak ki a sziklás talajba). Maga a palából kirakott táj is igéző és drámai. Fagyos tél, forró nyár a folyó völgyének sajátos mikroklímáival, ahol a folyó egyben a kereskedelem folyosója is egészen az oceánpartig. Két tételt kóstoltunk meg egy meghatározó helyi szereplőtől.

Tovább
Hamarosan előjegyzés, indul a visszaszámlálás...!

Ripka Gergely

Tovább

Ripka Gergely

TOKAJMAGIC - **Bott aszúk: all in!

Ilyen se volt még (vélhetően nem is lesz)...

2023-ra mindössze 4 zártabb körű TokajMagic eseményt ütemeztem (egyrészt ennyire jut kapacitás, másrészt ebben a formában tud fenntartható lenni a rendszer). Évente gy **Bott tematika immár hagyomány. - Tavaly ősszel Határikat kóstoltunk, aztán Judit bedobta, hogy kéne egy ‘aszú összest’ is tartani valamikor. Mondja ezt pont nekem... Több se kellett: fél év múlvára már be is írtam a naptárba. Pár gyűjtői és egyéb szálat megmozgatva végül össze is állt a komplett sor, kiegészítve a legújabbakkal (a frissen töltött 2019 és az érdekesség/perverzió kedvéért 2021, egyenesen a hordóból, Keresztúrról). Ritka, de kivételes alkalom: nem csak amiatt, mert ennyi féle **Bott aszú egyetlen estén még sosem volt a poharakban, de amiatt is mert ez az első TM-kóstoló, amit meghirdetni sem kellett, elég volt egy kicsit kiszivárogtatni, és másnap már Varsóból jött az első két foglalás. 12 szerencsés résztvevővel végülis igazán parádés élményben lehetett részünk. A kétcsillagos pince továbbra is a tisztaság egyik legszebb példája a borvidéken. Bizony aszúban is:

Tovább