16 v/v %-nyi alkohol. Az nem piskóta. A dugó kihúzása előtt ez az első paraméter, ami fölkelti az ember figyelmét. Ismerünk somlói (meg tokaji) termelőt, akinek így is sikerül egyensúlyt teremteni a fehérborokban, no de etyekiről még nem hallottam. Ez így vagy nagy bukta lesz, vagy merész, nagy dobás. Előző évjáratában a Sauvignont is, Chardonnayt is nagyon szerettem tőlük. Enyhe illatában nem a harsogó bodza meg csalán, hanem déli gyümölcsök és alma, mögöttük némi mogyoróvaj kandikál ki (hordó?...pedig ez elvileg nem volt fahordóban). Hazudnék, ha azt mondanám, az alkohol nem lenne domináns az ízben (is). Huhh, ahogy ezt a mondatot leírom, még mindig perzseli a szesz a nyelőcsövem. Sok, kicsit nekem sok, de a fás jelleg és a keserűmandula még zavaróbb. A SBL frissességéből, jó savaiból, fajtajegyeiből nem sokat érezni. Kár, pedig markáns a test, szép hosszú az utóíz, de a roppanó savak nélkül ez a bor nálam sajnos nem lesz nyári szomjoltó.