Iván-völgyi kadarka - két felfogásban
A natúr találkozása a természetessel egy borban
Juhász Milán a legtöbb olvasó számára alighanem kevéssé ismert név a hazai borászok közt. Ez nem csoda, hisz fiatal, induló borászról van szó Szekszárdról, aki ambiciózus első borát szerette volna megmutatni a borszakíróknak, így Tóth Adriennen keresztül igyekezte a mintákat eljuttatni a bloggerek (itt is láthatóan legfelsőbb:) köreibe. Igazi garázsprojektnek tűnik tehát elsőre a történet. A lassan ikonikus kadarka-termőhely, az Iván-völgy termése (közel 100 éves bakművelés), mely két féle verzióban került palackba: az egyik finomseprővel, amolyan hc natúr kiadásban, míg a másik szintén szűretlen-derítetlen formában, de seprő hozzáfejtése nélkül. Lássuk, mit mutatott az izgalmas összehasonlítás ezzel a számomra egyébként nagyon kedves hazai szőlőfajtával: