BAROLO: 10 fontos info, mielőtt kibontasz egy üveggel! (Vol. 1.)
Kitekintés kedvenc olasz vörösöm irányába/I.
Egy vallomással tartozom: sosem voltam az olasz dolgok megfékezhetetlen rajongója. S ez a borokra is igaz. - Valahogy a francia értékrendszer mindig is közelebb állt az ízlésemhez, ha már a két óvilági bornagyhatalomról beszélünk. Piemont talán tekinthető kivételnek. Történt aztán, hogy pár hete furmintfan kolléga meginvitált két szép Barolora, melyről sokminden köztudott, sokunk szívéhez közel is áll, igazi kivételes ikon a világ bortérképéről, de talán van néhány érdekesség, amit az olasz csődörről nem tudtatok. Miről kapta nevét? Mikor érdemes kibontani? Miben más Barbaresco? És egyáltalán melyik évjáratokat érdemes keresni? Egy csokorba össze is szedtem a funfacteket nektek.