Még az a korszak lehetett, amikor a dűlős mádi (körös) száraz borban lehetett hárs is a furmint mellett (jelen esetben 30 %), ma már ugyebár a Mádi Kör előírja, hogy ha dűlős, akkor csak az egyik lehet (ld. Barta KVG 2018). Cseppet se bánom, hogy itt mindkettő jelen van! Illatban klasszikus száraz tokajiság és 2015-ös (meleg tónusú) érett palackbuké, kis fenolosság, viasz és elég kifejezett hordóvanília, kókusz (ami 1-2 nap szellőzés után még kellemetlenebb rum-puncsba vált). Megint igazából azt nem értem, hogy ha terroirbor, akkor miért a szekunder és tercier aromáké a főszerep. A termőhelyiség jelen van, szót kér, de mégis belefullad egy érlelt, maszkulin, szigorú bor illatába, ami ráadásul érzésem szerint a piacon eleve nehezen szeretteti meg magát. Ízben széles, vastag, erőteljes tétel. Magas alkohol (14 %) fűt, krémessé teszi a hordó, míg az évjárat enyhe savai lustává, darabossá. Hosszú, mély, komplex íz, almával, körtével, birssel. - Ez a bor nagyon sokat mutat (2007, 2009-ből sok ilyen komoly bort kóstoltunk); a hárs is hozzáad némi szépséget, de kicsit a fineszt és a csiszolt eleganciát mégis hiányolom az összképből, amibe bele lehet szeretni, ami rabul ejt, ami minden kétséget kizár afelől, hogy a dűlős száraz tokaji egy világra szóló bor...