Emblematikus terroirja a Tokaji-hegy déli karéjának, a Kerház mindig is a legjobb területeként tartotta számon. Viszont egyszersmind szakít azokkal a hagyományos ízekkel, melyek a Keház aszúit régen jellemzték. Mézes tea, birs, nektárosság, barack. Krémes, fehércsokis jegyek. Hosszú, súlyos aszúbor, mely nagyon fiatal még. Hihetelen szerkezet, nem is bor, több annál. Friss, elegáns desszertbor, tele aszalt gyümölccsel, érett ananásszal, mangóval, túlérett naranccsal. Az eddigi legszebb bor, amit a Kerház jogutódjától kóstolhattam (igaz volt egy eszencia-minta, melyet maga a borász mutatott 2014-ben, ennek az aszúnak a mintájával együtt, és már akkor is csodás élmény volt mindkettő). Áts Károly határozottan átvette a borminőségek fölött az irányítást a Grand Tokajnál, amivel egy korszak (szerencsére) lezárult örökre.