Bott Pince Határi Hárslevelű 2011.*
Bodóék igen megnyerő és őszinte stílust hoztak magukkal Csallóközből. Egészen fiatalosan világos és tükrös citromszín, áttetsző megjelenés. Illatban szőlőlé, szőlővirág-illat adta frissesség, hamvasság (minerális érintéssel). Gyümölcsös közvetlenség, kandírozott ananász. Forgatva, melegedve fölerősödnek és puhulnak is a ’Bottos’ tropikális jegyek: mézédesre érett banán és vaníliás linzer! Ízben nagyon simára csiszolt felszínű, gömbölyded benyomású korty (melegedve egyre inkább olyan lesz). Teste viszonylag nagy, öblösen mély és széltében, hosszában kitöltött. Igen komoly száraz fehérbor-alapanyag lehetett hajdan. A korty elejét szépen vezetik a savak. Maradékcukra és alkoholja is érezhető az íz végén, kissé néha lomhává is teszik, de alapvetően az egyensúlya szépen a helyére billen végül. Nektár és méz. A húsos sárga gyümölcsök meghatározók, szinte haraphatók, hosszan nyomot hagynak ismét. Szerethető, jól érthető, közvetlen jelenség. Palackérlelése javasolt.