Konyári Szerecsen 2011.
Nem rég a Gault&Millaus srácokkal emaileztünk arról, ki melyik 2000 Ft alatti vöröset tartja a bestbuyok bestbuy-ának mostanság. Nekem ez a Kékfrankos-Merlot volt az egyértelmű etalon.
Szemtelenül fiatal szín, széleken lilás bíbor árnyalattal. Alapvetően illata is friss palackozás benyomását kelti, bár sokminden akad benne: bőr, animalitás, szilvakompót, földesség (lehet kövezni, de engem kicsit Burgundiára emlékeztetett), kakaópor, nyomokban mák, melegedve és szárazpróbában aztán (számomra egyértelműen) szép, egészséges alapanyagot sejtető tiszta és lédús ribizliszósz. Ízben feszes, koncentrált és meghökkentően jól kitöltött bor. Vannak tannijai, van karcsúbb, de megnyerő teste, van jó hossza, lecsengése, s mindez kiváló arányérzékkel, igényes hordóval, csonthéjas gyümölcsök kedvességével, fűszerek izgalmával, modern és tetszetős formába öntve. Végén a kesernye ad neki pici komolyságot, miközben több, mint jól fogyasztható italról van szó. S nem lehet elmenni a tény mellett sem, hogy még nagyon fiatal borról van szó, egy éve sincs palackban.