Patricius Furmint 2009.*
Még van pár nap a februárból, amit szép furmintokkal ütünk el mi is. Ez a tétel például nagyon szépen érik. A tavalyi Nyitányon, a sajtpárosításos kurzuson is tetszett, de valahogy azt az extrát, pluszt nem éreztem benne, ami a csillaghoz elég lett volna (s amit a 7-es évjárata csuklóból hozott anno). Most sokkal jobban meggyőzött (a Furmint Februáron a 10-es utód ugyancsak halovány színfolt volt, de bízom benne, hogy ő is okoz később hasonló meglepetéseket). - Illatban csupa sós kő, mineralitás (akár létezik, akár nem). Ízben nem annyira testes, elég karcsú és filigrán, mely erre az évjáratra elég jellemző. Savai frissek, elevenek, nem esnek túlzásba, de kellően feszessé teszik a termőhelyről mesélő, izgalmas és meglepően sűrű rácspontokkal bíró bort. Hosszú és komoly ízt hagy a szájban. Nincs benne hiba. (Kár, hogy már a legtöbb helyen elfogyott.)