Pók Tamás Négykezes 2009
Intenzív, mély szín, mely messze nem tükrösen kristályos, inkább opálosba hajlik már. Persze nem kell az ilyesmitől Dunának menni, a címke is tanúsítja, hogy egy teljes egészében kézműves hagyományos elven készülő bor: kézi csömöszölés, nyitott kádas erjesztés majd préselés nélküli fahordókba színelés, végül 15 hónap után, szűrés nélkül palackozás (2830 palack). Elsőre elég tartózkodó, sőt szigorú, szúrós illat. Ám a szellőzés kifejezetten előnyére válik, fiatal még: lassan-lassan bújnak csak elő Eger buja gyümölcsei: cseresznyével, kompóttal és határozott, kissé szemcsés földességgel. Kemény karakterű bor, nem az a könnyed, közérthető innivaló, de nem is bárdolatlan vagy durva. Kicsit inkább elvont, mégis pont ezért izgalmas. Előző évjárata is sűrű volt és árához képest meglepően masszív és hömpölygő testű. Etekintetben ő sem marad el sokban. Sajátos élmény ez a bor. Néha ilyen is kell.