St. Andrea Hárslevelű 2009.*
Közepes citromszín, kedves csillogással, aranyló fénytöréssel ékesítve. Illatban elképesztő intenzív és mély. Eleinte "St. Andreás új fa", de a moderáltabb köntösbe öltöztetve. Hamarosan jönnek ugyanis a fajtajegyek megnyerőbb elemei: virág, hársméz, nektárosság, nektarin, parfümös báj, összességében szépséges elegancia minden irányból. Szellőzve aztán erős ásványosság érződik (meggyőződésem, hogy a Hárslevelű legalább annyira ásványos bort tud adni, mint a Furmint). A korty kerek, kellően feszes is, és itt is határozottan fölbukkan a megszokott St. Andreás kedves báj, mely kimondottan az Örökkét juttatja eszembe. Diszkréten fás kesernye (érintésnyi hordóvanília), lekerekedett élek, közepes, de épp eléggé üdítő sav, kellően hosszú utóízében erőteljes mineralitás érezhető szintén. Szerkezete, egyensúlya nem hagy maga után kívánni valót, amitől magában is remekül élvezhető bor (méghozzá 3000 alatt). Mindössze 1700 palack készült belőle.