Lisicza Cirfandli 2006.*
A cirfandli a pécsi borászok büszkesége, mely a hazai fajták közül sehol másutt nem kapott főszerepet, kizárólag legmelegebb borvidékünkön. Nehéz műfaj, de a jó évjárat, a Mecsekalja kedvező, szubmediterrán klímája, és a gondos munka képes kihozni a cirfandliból a jobbik énjét, melyre iskolapélda Lisiczáék zászlós fehérbora. Elelinte nehezen értelmezhető a merész illat: fűszerek, petrol, már-már szerves oldószerek juthatnak eszünkbe, majd trópusi gyümölcsök jelennek meg benne közvetlenül kitöltés után. Szépen ragyog a pohárban aranyló színével, és ha kicsi időt adunk neki, akkor érezni fogjuk az illatban is a késői szüret, a töppedt jegyek desszertborok világára hajazó diós aromáit is. A korty rendkívül tömör, gazdag ízeket mutat, melyben a a fajta fűszeressége, a töppedt stílusjegyek zamata, a fahasználat és az alkohol szintén szépen integrálódnak hosszú, vastag, nagy borrá.