•Királyudvar 6 puttonyos tokaji aszú 2003.••
A nagynak mondott újkori aszús évjáratok közül 2003 az egyik legnehezebben kóstolható év. Nagyon meleg évjárat, nagyon koncentrált aszúkkal, melyek általában a hömpölgyő édesség felé billenek el. Gyönyörűen érett illat, melyben a gomba, az avarosság, a karamell, a grillázs, propoliszos mézesség, nektárosság és marmelád játsszák a kifinomult és összetett dallamokat. Ízben aztán jön a klasszikus kajszi. Krémes, rendkívül koncentrált, némileg hömpölgyős aszúíz, melyet végül meglepő savak kereteznek vastagon. A háttérben szépen villanak meg benne a palackérettség enyhén kesernyés, narancshéjas jegyei. Az aszú az egyetlen olyan magyar bor, melynek a fejlődési görbéjében valóban van egy kiszámíthatóan kiterjedt plató. Végtelen hosszú és komplex a korty, hecsedlivel, izmos savakkal. Mindenben sok (185 g/l cukor). Ne igyuk túl hidegen, hagyjuk picit enyhülni a hűtést követően. (2o16 decemberi jegyzet)